Teknoloji

Netflix, Asap Bozucu Bir Özelliği İçin Nihayet Kapatma Seçeneğini Test Ediyor

Dünyanın en popüler çevrimiçi film de dizi yayınlama platformlarından Netflix, geniş içerik kütüphanesiyle abonelerine neşelendirici süre geçirmeyi vadederken, sunmuş olduğu özelliklerle de seyir keyfini daha üst kademeye taşımaya çalışıyor. Netflix’in temelde kullanıcı dostu gibi görünen ama bir öyle da sinir bozucu olan özellikleri de bulunuyor ve bu özelliklerden biri de ‘Hâlâ izliyor musunuz?’ sorusu. 

Eğer Netflix hesabınızda ‘Sonraki bölümü otomatik olarak oynat’ özelliği etkin ise ve bir dizinin iki bölümünü video oynatıcıyla herhangi bir etkileşime girmeden art arda izlediyseniz Netflix, bir sonraki bölümün ikinci dakikasında ekranda “Hâlâ izliyor musunuz…?” şeklinde bir uyarı göstererek izlemeye devam edip etmemek istediğinizi soruyor.

hala izliyor musun?

Netflix, bilhassa televizyon karşısında sık sık uyuyakalanlar için faydalı gibi görünen bu özelliğin amacını, “Bu soruyu sormamızın nedeni, eğer doğrusu izlemiyorsanız kaldığınız yeri kaybetmemenizi ya da geveze internet verisi kullanmamanızı sağlamaktır.” şeklinde açıklıyor ve temelde kullanıcı yararına hizmet etmiş oluyor.

bununla birlikte, herkes Netflix izlerken TV başında uyuyakalmıyor. En sevdiğiniz dizinin yeni sezonunu bir gecede son vermek için TV karşısına sabit keyif yaparken ekranda aniden  “Hâlâ izliyor musunuz…?” biçiminde bir uyarı çıkması, fazlasıyla sinir bozucu olabiliyor. Özellikle de kumanda tek seferde ulaşabileceğimiz bir yerde değilse…

netflix

Bir Takım Netflix abonelerinin sosyal ağ paylaşımları ve The Verge’ün bir Netflix sözcüsüne doğrulama ettirdiği bilgilere kadar Netflix, sinir bozucu “Hâlâ izliyor musunuz…?” uyarısını kapatma seçeneğini deneme ediyor. Testin bölgesel olarak gerçekleştirildiği düşünüldüğünden kapatma seçeneği cümbür cemaat için yayınlanana dek “Hâlâ izliyor musunuz…?” uyarısıyla karşılaşmaya devam edebilirsiniz.

Aslına bakacak olursak Netflix, “Hâlâ izliyor musunuz…?” uyarısı ile karşılaşmamanızın bir yolu olduğunu belirtiyor:  Sonraki bölümü otomatik olarak oynat özelliğini kapatmak. Bu sefer de izlediğiniz dizinin bölümleri aralarında daima manuel olarak geçiş yapmanız gerekecek. 

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu